Inspiratiebronnen

Lincoln Berean Kerk

Een paar jaar geleden vond ik de preken van de voorganger Bryan Clark. Zijn preken hebben mij op verschillende manieren geholpen. Clark maakt vaak een prekenserie over één boek en behandelt de delen steeds vers voor vers, zodat er een duidelijke boodschap ontstaat. De volgende prekenseries raad ik in het bijzonder aan:

Galatenserie

Romeinenserie

Efezeserie

Voor alle andere preken van Bryan Clark, klik hier.

One for Israel

One for Israel is een organisatie die zich richt op het brengen van het Evangelie onder Joden. Dit doen ze op veel manieren, zo maken zij filmpjes in reactie op rabbi’s die kritiek uiten op het Christendom en ze maken filmpjes waarin Joden die tot geloof zijn gekomen in Jezus hun verhaal vertellen. Daarnaast hebben ze een eigen universiteit.

Een voorbeeld van een bekeerde Jood, voor meer klik hier.

Christelijke rap

Ja, misschien een beetje onverwachts, maar ik ben een groot fan van Christelijke rap. Tijdens mijn belijdenis heb ik gezegd: ‘Toen de kerk mij niet meer bij God kon houden, toen hield God mij zelf vast door de Hip Hop muziek.’ Zo zie ik dat nog steeds. Ik denk dat het belangrijk is dat de kerk relevant blijft, gebruik van moderne muziek is daarbij ook belangrijk. Ik heb gemerkt dat ik via deze muziek veel mensen in aanraking kan brengen met het Christelijk geloof. Voorbeeld van zo’n nummer is Tell the World van Lecrae.

Advertisements